Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Η Ιθάκη από τον 14ο έως τον 20ο αιώνα






Την Ιστορία της Ιθάκης από το 14ο έως τον 20ο αιώνα μέσα από εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό παρουσίασε, χθες Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στα γραφεία του Συλλόγου των Ιθακησίων Πάτρας, ο Επαμεινώνδας Μορφέσης.  Το φωτογραφικό υλικό και οι σημαντικές πληροφορίες που παρουσίασε είναι προϊόν σοβαρής και μακροχρόνιας μελέτης του.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι συνεχάρησαν τον ομιλητή για την αρτιότητα των στοιχείων της έρευνάς του, τα οποία αποτελούν σημαντικές πηγές λαογραφικής προσέγγισης για τη ζωή και την ενδυμασία των κατοίκων του αγαπημένου μας Νησιού αλλά και για την αρχιτεκτονική των κτισμάτων του.
Πράγματι η παρουσίαση της εργασίας του Επαμεινώνδα Μορφέση έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να έρθουν σε επαφή με τον αστείρευτο πλούτο της ζωής των κατοίκων της παλιάς Ιθάκης σκαλίζοντας ταυτόχρονα μνήμες και νοσταλγίες.
Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των Ιθακησίων της Πάτρας ευχαριστούν θερμά τον Επαμεινώνδα Μορφέση, που με μεγάλη προθυμία αποδέχτηκε την πρόσκλησή τους να παρουσιάσει στο κοινό της Πάτρας την εξαιρετική εργασία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου